Lisa Jisei

Vilken fest!

jagarsjuk-56

Ungefär 170 gäster

Vaknade upp till ett hav av blommor och med så mycket värme i kroppen. Att äntligen stå där, med så många människor som på alla sätt höll mig om ryggen, med boken uppdukad på borden och rosa belysning. Det var en känsla jag önskar att jag kunde spara på burk. Jag hade funderat mycket på hur det skulle vara att stå där. Jag visste att gästlistan bestod av en stor blandning av människor. Mina gamla vänner var där, nya vänner, mina kollegor, min chef, min psykolog, mina gamla dansarvänner, mina gamla danslärarkollegor, min sjukgymnast, representanter från ätstörningsenheten, från kommunstyrelsen, från idrottsföreningar och vårdcentraler, alla stod de där. Men en person jag inte anade stod plötsligt och knackade på fönsterrutan. Min älskade storebror, bosatt i Los Angeles och som jag därför sällan får möjligheten att dela livets fina stunder med, stod där. Tårarna rullade, omöjliga att hejda. Tänk att hela min familj var där! Tänk att de flugit hit honom för att han skulle stå där på min stora dag. Kärleken svämmade över, liksom tårarna.

Jag tror att vi alla som var där blev inspirerade, engagerade och fick oss några tankeställare när vi lyssnade till Jenny Sunding, journalist och personlig tränare som berättade om ortorexi och media. Nog var det särskilt märkligt, kanske mest för mig, att höra min psykoterapeut Kim stå vid en mikrofon och berätta om ortorexi och behandling. Kim som varit lite av en hemlig skugga som jag åkt till för att tanka kraft och klokhet hos, i hennes lilla mottagningsrum i Stockholm. Nu stod hon vid mikrofonen på min bokrelease.

Releasefesten var det första delmålet i det här projektet. Nu fortsätter arbetet framåt. Därför känns det fantastiskt att ha minnet kvar av det hav av människor som står bakom min rygg och håller upp mig.

Morgonen efter releasen åkte jag till Friskis & Svettis i Eskilstuna för att visa upp boken och träffa alla engagerade människor som var där. Senare på kvällen var det dags att skriva debattartikeln som Metro beställt. Framöver blir det podcastinspelning, föreläsningar och intervjuer. Jobben rullar med andra ord på i högt tempo, precis som vi önskat. För det stora målet med projektet är att sprida kunskap om ortorexi till så många som möjligt.

Nu ska jag öppna några mejl ifrån några av alla de människor som sträckläste boken så fort de fick den i sin hand, hur märkligt känns inte det!

Så tack alla ni som hör av er, som backar upp och hjälper mig att sprida kunskap om ortorexi. Jag är varm i kroppen och blomdoften ligger som en härlig bakgrundston i lägenheten. Tack!

Spåra från din sida.

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei