Lisa Jisei

Vem sjutton vågar gå till gymmet??

IMG_2366

Tar mig i kragen och går till gymmet. Fastnar snabbt vid ett tryggt löpband med god utsikt över gymmet. Kikar ut över det gym som tidigare uttalats som ett gym för alla, ”inget spännisgym!” Men undrar lite vad som hänt sen dess…. Det är fullt med folk, egentligen för mycket för att jag ska vilja vara där. En mycket homogen grupp dessutom, iförda lyftande löpartights och strama höga hårtoffsar eller brottarlinnen med peppig och gärna lite hård text på ryggen. Vältränade människor, knappt att man kan kalla dom vältränade, snarare rippade med putande muskler och stora ådror. Försöker ta mig fram till en spegel för att köra lite hantlar. Behöver ta mig förbi 5 brottarlinnen, tre höga tofsar, och lika många celsiusburkar. Efter många puttande på axlar och ”ursäkta… ursäkta lite bara… ursäkta mig…” är jag framme vid hantlarna. Alla speglar sig mellan varven och toffsarna vänder sig för att kolla så att en troskant inte tittar fram i rumpan på löpartightsen. Perfekta tofsar sätts om, biceps klappas lite och motståndarnas vikter inspekteras. Hur sjutton ska en otränad 43åring, en nybliven mamma med hängmage, en finnig späd tonåring och en överviktig flerbarnspappa våga sig hit? Inte ens jag som snarast bott på gymmet känner mig bekväm. Jag trycker i hörnen, tittar ner i golvet för att slippa möta blickarna och håller mig gärna till löpbanden. Hur sjutton ska en fd soffliggare våga sig hit?! Jag fattar inte… Vart ska de hålla hus, för här kan de knappast känna sig välkomna? Måste ribborna vara så höga, tightsen så tighta, ögonfransarna så böjda och blickarna så bedömande? Vart ska alla soffliggare (som tydligen alla måste till gymmet nu bums) få plats?

Se er omkring… Tror ni verkligen att de skulle vilja vara här? Vem sjutton vågar gå till gymmet?

Spåra från din sida.

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei