Lisa Jisei

Dan berättar

bok12

Utdrag ur boken ”Jag är sjuk”, kap. ”Dans berättelse”.

”Mina första funderingar när Lisa blev dålig igen handlade om ifall jag över huvud taget skulle ta mig an den här situationen eller inte. Jag stod inför ett val: att stanna eller lämna. Jag visste ungefär hur jobbigt och utdraget det hela skulle kunna bli. Jag hade förut sagt till mig själv att jag inte ville utsätta mig för detta mörker igen, då det är hemskt och tär på en något fruktansvärt. Jag visste att ett beslut att stanna skulle betyda att jag måste ge upp det mesta av mina planer jag hade för mitt eget liv. Det gällde åtminstone för ett tag framöver, i ett till två år räknade jag med. Men jag var inte säker på ifall jag skulle orka en vända till. Dessutom visste jag att det inte heller fanns några garantier för att Lisa skulle klara av det. Risken fanns att det kunde sluta med att Lisa dog, eller att jag brände ut mig och var tvungen att lämna henne ändå, eller att hon aldrig skulle bli helt frisk. Jag kände sorg över situationen och över henne. Jag visste samtidigt att det var mycket hemskare för henne att leva i detta än för någon annan av oss runt omkring.”

I boken valde jag att min man Dan som stått vid min sida under hela min sjukdomstid skulle få utrymme. Detta var ett utdrag ur hans kapitel: Hur är det att stå bredvid? – Dan berättar.

Spåra från din sida.

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei