Lisa Jisei

Om vi alla har samma uniform, är det ju enkelt att jämföra

Behöver verkligen nya kläder. Försöker komma på hur jag ska tänka, måste ha en plan! Fastnar lätt i att ha samma kläder, såna sköna som inte sitter åt, som döljer på rätt sätt. Som kanske är lite roliga, lagom sportiga, som liksom visar att jag inte bryr mig så mycket om utseende utan mer om funktion. Tänker att jag borde göra lite som andra, som gör smarta val och köper kläder som både funkar ihop och passar figur och smak. Men att prova kläder när man som jag helt saknar kroppsuppfattning kan vara … prövande. Komiskt. Och ineffektivt. Tänk dig att prova kläder i spegelsalen i Lustiga huset, ungefär. Tror att jag kan snegla på andra, som hittar bra baskläder, jeans och tröjor, men på något sätt blir ju kroppen extra synlig i sånt, fastän man är påklädd. För om vi alla har samma uniform, är det ju enkelt att jämföra – bara storleken skiljer oss åt. Sådär tänker jag fram och tillbaka när jag plockar mig genom galgar och hyllor. Numera provar jag aldrig kläder på en dålig dag, utan helst när jag är ensam. Glad. Nytränad. Och hungrig. Fast oftast går det bäst med något svart och skönt. Eller ja, i ärlighetens namn slutar det som regel med att det jag köpt är för stort, för fel, för tight eller för avslöjande. Och så ger jag bort det och lagar lite på de säkra, trygga paltor jag redan har.

Spåra från din sida.

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei