Lisa Jisei

Om ett ordspråk är det enda du behöver, är det nog inte så farligt

Jag läste en gång ett ordspråk som drabbade mig. Det var inte en solnedgång med något upplyftande om livet, inte ett hav med något insiktsfullt om nuet. Det var kort, rakt och fastnade hos mig.

”Om ett ordspråk är det enda du behöver för att må bra, så är det nog inte så farligt”

solnedgångJag skrattade för mig själv och log inombords. Ordspråk ligger i tiden och många verkar må bra av att läsa och dela dessa. Facebook är fyllt av ordspråk och solnedgångar och det är fin
t att de är till hjälp för många. Så är det inte för mig.

Kanske låter mitt favoritordspråk lite hårt, lite väl pessimistiskt och framförallt oromantiskt. Ibland är jag nog lite av allt det. Jag tror att det är insikten om att jag inte kommer att kunna tänka mig ur min sjukdom genom att tänka positivt, som gör att jag älskar det. Jag kan inte bli frisk genom att bara vara närvarande i nuet eller fokusera på mina styrkor. Just det citatet ger mig sådan enorm kraft och energi. Jag känner mig rustad. Det är inte speciellt populärt och väldigt o
trendigt, men det är okej för mig. Ett balanserat och lyckligt liv för mig handlar om medvetenhet, hårt arbete, kritiskt tänkande, uppladdning, lite synism, en hel del relevant självkritik och emellanåt medicin. Det bygger på mitt nätverk, rutiner, vänskap, uppladdning och vila. Jag tar min sjukdom på allvar. Kanske är det därför jag inte kan ta till mig citaten och de positiva orden. För mig har mitt tillfrisknande handlat om ett hårt arbete av att försöka vara så ärlig jag kan om mina sämsta sidor. Mina sämsta sidor är inte hela min person, men det är en del av mig som jag håller mig medveten om. Jag är övertygad om att jag kommer att fortsätta att ha ett underbart liv, för det har jag verkligen. Emellanåt komplicerat men också fantastiskt.

Skulle jag må så bra att ett ordspråk skulle få min dag att bli bättre så skulle jag nog vara i mål. Frågan om jag kommer dit är mindre viktig för mig. Det viktiga är att hela tiden sträva mot ett så bra liv som möjligt. Det kommer jag att fortsätta att göra, med eller utan ordspråk.

Så Lisa… Om ett ordspråk är det enda du behöver för att må bra, så är det nog inte så farligt.

 

Spåra från din sida.

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei