Lisa Jisei

Musiken kan kasta mig tillbaka till skåpen på Paulinska

Många har frågat mig hur jag gör när jag skriver. Hur kommer man ihåg det som var så länge sen? En hel del kunde jag nog minnas bara sådär genom att tänka lite, men för att lyckas skriva en bok behövde jag minnas på riktigt, även sånt jag inte funderat på sedan dess. För att ta mig tillbaka till de olika perioderna i boken märkte jag att musiken var helt oväderlig. Varje period fick en låt. Det skulle vara en låt jag under den perioden i livet hade stora känslor till. Vad det skulle vara för låt var inte helt enkelt. Men när jag lyssnade igenom lite musik från slutet på nittiotalet blev soundtracket till ett känslokaos på högstadiet självklart. Visst, det kändes lite lökigt, men det funkade. Samma låt om och om igen och så kom minnena tillbaka. 

Olika låtar för olika perioder. Skåpen i korridorerna, sudd med inristade initialer, tårarna av olycklig kärlek, känslostormar och apati. Soundtracket till Paulinska. 

 

Spåra från din sida.

Kommentarer (390)

Kommentarer avstängda

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei