Lisa Jisei

Måndag-morgon-struts

måndagmorgonDen eviga jakten på metoderna, kurerna, programmen och uppläggen som ska få oss att se sådär rippade, starka och snygga ut. Det eviga googlandet om effektivare tr
äningsupplägg, ketos och protein. Samtidigt vet vi nog alla, att det inte är strypandet av energi och proppandet protein i pulverform som kommer lösa våra bekymmer. Vet inte hur ofta jag snäst åt människor som hävdat att jag inte kommer att nå mina mål med den kost och träningshållning jag haft. Vad är det som gör att jag inte vill förstå, inte vill ta till mig en ändå ganska enkel lösning på mina problem? För hur många byggare, idrottare och kostkunniga jag lyssnar på så får jag ändå alltid bara samma svar tillslut.

Ät mycket bra energi
Ät varierat
Vila och återhämta
Sov ordentligt
Stressa inte
Träna hårt och tungt
Ha tålamod
Tänk långsiktigt

Men när paniken över lördagsmackan smyger sig på starta måndagen ändå som en struts. Vägrar att acceptera att vettiga råd är något att lyssna på och tänker mig att köra en snabbare, effektivare plan. Drar ner på det mesta, ökar träningen och ställer klockan i ottan för att hinna träna. Pumpar i kroppen koffein och stressar runt som en tok för att vardagslivet inte ska krocka med träningen. Givetvis… slutar veckan som ett surt, irriterad och trött litet monster. Ett fredagsmonster med en stor rynka mellan ögonbrynen som somnar kl 18.

Tänk om det bara funnits ett enkelt sätt att hålla sig i bra form. Det finns det. Jag bara vägrar att acceptera det.

Spåra från din sida.

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei