Lisa Jisei

– Jag skulle vilja att ni spärrar mitt kort, tack

Jag skulle vilja att ni spärrar mitt kortTillbaka på gymmet efter en rehabtid med annan träning. Dags att förnya gymkortet. Jag har även tidigare efter min sjukdomstid haft ett spärrat gymkort som begränsat mitt antal träningstillfällen. Nu vill jag köpa ett kort där jag kan välja av alla träningsformer men inte kunna träna obegränsat mycket. För obegränsat för mig kan i sämre perioder just betyda ordagrant obegränsat, helt gränslöst. Därför vill jag ha en spärr på mitt kort, så att jag aldrig behöver fundera på att träna ett extra pass. Frestelsen ska inte ens finnas. Jag går fram till receptionen och köper ett årskort av en glad ung kille.

 – Sen skulle jag vilja ha en spärr på mitt kort så att jag bara kan träna tre gånger i veckan, säger jag.

– En spärr? Undrar den glada killen. Får jag fråga varför du vill spärra ditt eget kort, man brukar ju bara få spärrat om man missköter sig grovt? fortsätter han.

– Ja det får du. För att annars tränar jag alldeles för mycket, säger jag och jag skäms faktiskt inte ens.

– Jahaa… du är rädd att du kanske blir lite överansträngd annars? Konstaterar killen

– Ja, jo, så skulle man nog kunna säga, eller rätt mycket, fortsätter jag.

– Så du vill köpa ett kort men spärra det? Undrar killen

– Jag vill bara kunna komma in här tre gånger i veckan.

Killen förklarar att han inte har en aning om hur man gör och ber om hjälp. Hans kollega ser än mer frågande ut och säger att det inte är möjligt. Jag förklarar att det ä möjligt och att jag haft en sån spärr tidigare. De ursäktar och ber mig ringa deras kollega dagen därpå. Helt okej med mig. Jag är inte förvånad, inte heller upprörd. Kanske lite trött på att det är så krångligt emellanåt. Men jag vet att de flesta fortfarande inte vet vad ortorexi är. Jag blir också väldigt glad då kollegan jag ringer upp dagen därpå gör vad hon kan för att hitta en bra spärrad lösning som passar mitt träningsupplägg. För helt enkelt är det inte. Systemen är inte byggda för människor som vill få hjälp att träna måttligt.

Kommentarer på Facebook

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei