Lisa Jisei

Jag kanske är en sån där bekväm typ som vill vila under ledigheten?

Med en ocean av tid ser jag semestern framför mig. Vi är lediga och allt vi har är tid tillsammans. Jag kommer äntligen hinna träna, äta bra, vila och få en fin ljusbrun ton. För på semestern hinner man väl mycket. Jag ska hinna träna mer utan att stressa, hinna laga bra mat, förkroppsliga hälsan själv när inga konkreta vardagshinder finns. Fast så blir det ju aldrig. Semesterdagarna är fullproppade, om inte av resande, så av hattiga försök att uppnå allas önskningar innan sanden i glaset runnit ut och augusti är här. Fullbokat och kaosigt, där ingen tar tag i disken och tandborstningen är tandfens eget ansvar tills alla ryker ihop och blir utskickade för att koka av sig. Mycket tid, men helt utan struktur. För visst har vi mycket tid. Mycket tid för kaos, semesterpussel för att alla ska få ut en liten del av vad de önskar. När semestern är slut i augusti vet jag att samvetet och självkänslan kommer krypandes bakom axeln som en mörk skugga. För om jag är övertygad om att jag haft så mycket tid, då måste ju en icke-perfekt kropp helt enkelt bero på att jag är lite lat? Tänk… jag kanske är en sån där bekväm typ som vill vila under ledigheten? Men det kan man väl ändå inte säga högt. 

Spåra från din sida.

Kommentarer (1)

Kommentarer avstängda

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei