Lisa Jisei

”Jag har bara väldigt lätt att få muskler…”

bokomslag_A3_MG_1625

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ibland möter jag dom, människorna som ser ut som modeller för proteinpulver. Tonade kroppar, svarvade armar och ljusbrun hy. Jag hör hur människor frågar hur de gör för att se ut sådär.

”Inget speciellt, jag äter vanlig mat och rör på mig några gånger i veckan, inget speciellt. Jag har bara väldigt lätt för att få muskler”

Jag vet inte hur många som tror på det, att de liksom bara ser ut sådär. Jag har provat, slitit arslet av mig för att se ut så. Det är hårt arbete, konstant medvetenhet om vad man stoppar i sig, kunskap om träning och ett rejält pannben. Det är inga sporadiska gympapass som skapar dessa kroppar. De är snarare resultatet av ett mycket fokuserat liv. Man går inte till gymmet och bara råkar få tonade armar och synliga magrutor.

Tänk om de istället skulle svara:

”Det här är vad jag lägger mitt liv på. Det är vad jag tänker på om dagarna, det är på gymmet jag spenderar min fritid. Varje sekund är jag medveten om mina val. Min kropp är ett resultat av ett liv ägnat åt mat och träning.”

Kanske skulle färre vara rädda för att gå till gymmet med rädsla för att komma ut därifrån som gladiatorer. Kanske skulle fler överväga om en fitnesskropp är värd det liv den kräver.

Tänk om vi vågade vara lite ärliga. Kanske att några fler då skulle våga svara:

”Jag tränar för att bli snygg, inte hälsosam. Och jag spenderar hela mitt vakna dygn åt att göra den drömmen till verklighet!”

Spåra från din sida.

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei