Lisa Jisei

Hur mycket tränar du egentligen?!

”Jaha… så du tycker träning är dåligt, skadligt och osunt?”

”Alltså hur mycket tränar du egentligen? Du verkar ju träna jämt!”

Frågorna och tankarna om min träning och mitt förhållningssätt till träning fortsätter att strömma in. Några uppfattar min inställning som motståndare till träning, andra som att jag tränar så ofta jag kan.

För mig är träning viktigt. Det är en grundpelare i livet. Mat, vila, träning och socialt umgänge. Träning är en pelare av flera, en viktig pelare. Därför är träning prioriterad för mig, precis som t.ex. socialt umgänge är. Träningen får inte bli det enda som är viktigt, maten får inte blir det enda som är viktigt. Balansen är det som ska vara viktigt. Jag ska träna, jag ska vila, jag ska äta och jag ska ha ett bra socialt liv.

Min träning varierar. Jag har en person som lägger upp mina träningsprogram och de programmen kör jag. Jag försöker att inte hoppa över pass och inte lägga till. Målet är det oerhört svåra: att köra enligt planen under lång tid, varken mer eller mindre. Just nu är det styrketräning enligt ett program 3 gånger i veckan. Men det förändras, inte när jag vill lägga till, utan när jag får ett nytt program. Just nu kör jag ingen löpning utan bara styrketräning, om ett halvår kanske det ser helt annorlunda ut. Under senaste halvåret har jag hållit min plan, med konsekvent och balanserad träning. Inte mer, inte mindre. Men lätt är det inte. Ibland vill jag inget hellre än att ligga kvar i sängen istället för att gå till gymmet. Ibland vill jag inget hellre än att köra ett till pass på gymmet eller lägga till övningar. Det är min stora utmaning. Pallra mig dit när jag ska, vara hemma när jag ska.

För mig handlar det om att släppa känslan av att ha tränat nog eller för lite. Min träning får inte bygga på känsla. Den ska bygga på långsiktig planering. Jag ska inte träna för att jag känner mig tjockare än vanligt, jag ska inte hoppa över träning för att jag i stunden känner mig stark. Jag ska dock känna in när jag är för sliten eller sjuk. För några kanske det låter enkelt. För mig finns nog inget svårare. So far, so good.

Spåra från din sida.

Kommentarer (2)

Kommentarer avstängda

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei