Lisa Jisei

Hur kunde du träna så mycket?!

Image-1

 

Den här frågan får jag ofta, och inte sällan med lite beundran i rösten. Inte sällan jämför människor sina vanliga träningspass med min sjuka träning och uttrycker att de skulle vilja ha en liten bit av min ortorexi, träningsmotivationen. Varför kunde jag då springa i timmar? För att jag var sjuk, jag var dum i huvudet. Det handlade inte om vad jag orkade, ville eller kunde. Varför kan en alkoholist dricka en flaska sprit själv? För att hen är sjuk. Det är det enkla svaret. Det var för att jag inte hade någon respekt för mitt liv, för mig själv eller för min kropps signaler och för att jag valde att bestraffa min kropp så hårt jag kunde med så långa och hårda pass som möjligt. Det finns ingenting att se upp till med den sidan av mig. Att jag helt kan köra över mig själv och straffa min kropp för mina inbillade misslyckanden. Varför kan inte du springa timmar i sträck som jag kunde? För att du har självrespekt och det ska du vara rädd om.

Spåra från din sida.

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei