Lisa Jisei

Hörrudu läkaren, sånt där hamnar man på bloggen för!

läkareHade äntligen tagit tag i det. En läkarkontroll för att ta en närmare titt på mina värden, varför jag blir yr och lätt blir svimfärdig eller domnar. Säkerligen inget farligt. Men ändå, jag är över 30 och känner att jag behöver ta ansvar för mitt liv, min hälsa och välmående. Så efter många om och men bokar jag en tid. Jag och min man går dit tillsammans. Vi hinner börja prata med läkaren om pollen och eventuella ärftliga sjukdomar, efter det deklarerar läkaren med tydlighet:

– Det handlar om träning. Kom ihåg, man kan inte överdosera träning. Träning är det enda som man inte kan göra för mycket av! Träning är alltid bra. Det handlar om att träna varje dag!

Jag och min man tittar på varandra och fattar ett tyst beslut. Den här läkaren kommer inte att acceptera begreppet ortorexi. Vi bestämmer oss för att istället säga att jag har en lång historia av ätstörningar. Så jag säger att jag har problem med yrsel, att känna mig svimfärdig och att jag har haft låga blodvärden. Han tar blodtryck och ber mig ta blodprov. Utan att ha ställt en enda fråga om min träning säger han:

Ta blodprovet så ser vi dina värden. Men jag säger det igen, du ska träna mer. Träna ofta. Gärna löpning!

Alltså allvarligt? Självklart finns det en hel hop vettiga, pålästa läkare därute. Varför lyckas jag inte träffa dom? Vart jobbar dom?

Jag och min man började skratta när vi stängt dörren. Mer löpning alltså? Baserat på vad?

A ja… inte den första i raden av märkliga vårdkontakter. Varför blir jag ens förvånad? Jag kanske ska ta med min bok nästa gång…

Spåra från din sida.

Kommentarer (34)

Kommentarer avstängda

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei