Lisa Jisei

Frågebloggen #1

Ni har fått skicka frågor till mig på lisa@jagarsjuk.se Frågorna besvaras fortlöpande i bloggen. Frågorna är ibland avpersonifierade och förkortade för att bevara allas integritet. Frågor och svar kommer att finnas under ”Frågebloggen”.

Jag känner igen min vän i din berättelse. Hon visar allt det du beskriver och jag har försökt att prata med henne men hon bara slår ifrån sig. Vad ska jag göra?

Jag får mycket mail och frågor om hur man ska bemöta sina anhöriga med ortorexi eller liknande ätstörningar. Eftersom jag själv är sjuk är jag egentligen inte rätt person att svara på detta. Det jag vet efter många samtal med mina anhöriga är att det var oerhört svårt att stå bredvid mig när jag var som sjukast. Det är inte lätt att veta vad man ska göra och hur. Därför valde jag istället att låta mina anhöriga berätta om hur de upplevde tiden med mig och vad de skulle ge för råd till andra. Deras berättelser, tips och råd finns samlade i andra delen av boken.

Jag förstår att man letar efter svar, efter rätt eller fel. Hade jag haft bra svar hade jag gärna delat med mig av dessa. Det jag kan säga är att man ska reagera och agera snabbt. Är du orolig för någon i din omgivning så sök hjälp.

Jag kan tyvärr inte ge direkta råd till drabbade eller anhöriga eftersom jag, som själv är sjuk, inte kan vara övertygad om att jag skulle ge balanserade råd.

Här på hemsidan finns information både om ortorexi och vart ni kan vända er för mer hjälp:

jagarsjuk.se/ortorexi

Jag önskar dig allt gott och hoppas att du snabbt får de råd och den hjälp du behöver. Under tiden kommer jag att tänka på dig och hoppas att du genom min bok och länkar vidare, kan få hjälp.

Image-1

Spåra från din sida.

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei