Lisa Jisei

Ett stort tack och en rak höger!

laptopDet säger poff i min mailkorg efter debattartikeln från expressen. Min mobil plingar av omtänksamma vänner som hör av sig för att backa upp. Det är verkligt fint. Många kanske tror att skrivandet är något jag bara slänger ur mig påväg till något annat. Så är det nog inte. Mer kanske det är ett beslut om att göra det, och göra det så bra jag kan. För att det är viktigt. Debatterandet, bloggandet och föreläsandet är ett beslutsamt jobb som kräver att jag öppnar och kanske därmed såras. Då känner jag tacksamhet. Varje gång som jag öppnar upp min sårbarhet och jag får en hand på axeln.

I nästa minut blir jag rasande. Jag vill ge en rak höger till några av läkarna och behandlingsteamen i sverige 2016. Så många som hör av sig och blir nekade vård för att det inte ännu är så farligt. Tjejer som inte har någon mens, har förlorat vänner och familj i sitt missbruk, är i konstaterat svältläge, åker ut och in från psykakuter, har familjer som larmar och larmar, är suicidala och deprimerade. Så många som blir nekade vård för att BMI tycks för högt. Jag blir tokig. Hur många sitter inte där ute och desperat letar vård?

Så än på ett tag kommer jag inte att hålla tyst. Så länge ortorektiker i Sverige inte tas på allvar, oavsett vad man väljer att benämna det som. Så länge det inte finns behandling att tillgå. Så länge anhöriga hör av sig i desperation. Så länge tänker jag fortsätta att bråka!

Spåra från din sida.

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei