Lisa Jisei

Poster taggade ‘Lisas bästa’

Mina fem bästa hälsoprofiler!

Det är inte alldeles enkelt att hitta balanserade, pålästa och kloka hälsoprofiler. Det finns många, men de får ofta ganska lite utrymme. De som ofta får plats i media är de som skriker högt om snabba resultat på kortast tid eller som har en hård och hetsig yta. Men det finns balanserade och pålästa förebilder där ute. Jag har 5 som jag följer, som ger mig inspiration utan att trigga mig. Jag älskar alla lika mycket så det blir ingen numrerad lista.

 

IMG_7217Pt- fia, Sofia Sjöström

Alltid balanserad och klok i sina inlägg om hälsa, träning och mat. Det finns en helhet med balans och ett fokus på livet i sin helhet. Ingen hets, inga snabba bantningskurer och inga prestationskrav. Eftersom Sofia själv är öppen med sin tidigare utbrändhet känner jag att det finns en väl avvägd balans av prestation och vila. Här slipper ni bilder på salladsblad till mat, snarare finns en balanserad blandning av vanlig mat, goda frukostar, tårta och färgglada frukter.
Pt-Fia hittar ni på

Hemsida:
www.sofiasjostrom.se
www.ptfia.metromode.se
Instagram: @ptfia

 

IMG_7219Lofsan, Lovisa Sandström

Lovisa och Lofsangruppen är fantastiska förebilder för kvinnor när det handlar om hälsa. Här handlar det om att bli stark och skadefri och inte smal. Här pratar man öppet om de bekymmer vi kvinnor kan få med våra kroppar efter graviditeter och om att träna smart för att känna sig stark i hela livet. Ingen idealhets utan fokus på att bli starka på riktigt.

Lovisa och hennes team hittar ni på

Hemsida:

www.lofsangruppen.se
Podd: träningspodden med Jessica och Lofsan
Instagram: @lofsans

 

IMG_7216Maratonpetra, Petra Månström

Fram för fler hälsoförebilder som Petra. Petra förmedlar en balanserad bild av träning och framförallt löpning. Petra lyfter ofta frågor om hur bilden av hälsa speglas i media och tar gärna in gäster i sin pod som problematiserar kring kost och träning. Hennes podd maratonpodden är något så märkligt som en podcast om löpning som jag inspireras av utan att bli sugen på att dra det för långt. Petra lyfter fram det härliga i löpningen utan att det blir maniskt eller fyllt med sneda ideal. Det är tydligt att Petra i sina kanaler är medveten om vilken bild av hälsa hon framställer.

Petra hittar ni på 
Hemsida:
www.petramanstrom.se
Podcast: maratonpodden
Instagram: @maratonpetra

 

IMG_7214Jill Holmström

En tuff kampsportstjej som vågar något så härligt som att proklamera för att vi ska våga äta. Jill förespråkar riktig bra mat och lyfter på flera sätt fram vikten av att inte svälta sig i form utan äta ordentligt. Mycket bra mat, mycket bra träning och inte så mycket tjafs. Jag älskar att lyssna på Jill, hon är rak, vågar sticka ut hakan och vara tydlig. Hennes #vågaät som hon sprider säger en hel del om vilken riktning Jill står för. Påläst, sunt med lite spets.

Jill hittar ni på
Hemsida:
 
www.maxadinforbranning.se

Instagram: @ jillholmstrom

 

IMG_7215Anki Sundin

Här snackar vi kunskap på detaljnivå. Anki vet vad hon pratar om och uttalar sig inte om något hon inte har läst en studie på. Anki är klok, påläst och gör något så ovanligt som att hålla sig ifrån flyta med strömmen av vad människor vill höra, snabba och enkla sanningar. Istället förklarar Anki på ett tydligt och enkelt sätt hur komplext det faktiskt ibland är. Det är inte så enkelt som att gluten är dåligt och paleo är bra. Anki visar att världen inte är svart vit, men på ett sätt så att till och med jag förstår. Alltid väl underbyggt.

Anki hittar ni på

Hemsida:
www.ankisundin.se
Instagram: @ankisundin

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei