Lisa Jisei

Poster taggade ‘Frågebloggen’

Men blir man inte tjock när man börjar äta igen?

Många ortorektiker mailar mig och kommer ofta till samma fråga. Man kanske funderar på att börja bryta ett destruktivt sjukdomsmönster, påbörja behandling eller så funderar man bara på vad det finns för vägar ut. Frågan ställde jag så många gånger själv under min sjukdomstids slut,  när jag kände att jag var redo att slänga in handduken.

– Hur blir det när man börjat äta igen? Går man inte upp hur mycket som helst?

Frågan äfaqr förståelig och jag gick …

Jag har själv ätstörningar, skulle du rekommendera mig att läsa din bok?

del 2Det här en fråga jag får väldigt ofta via mejl och av människor jag träffar. Det är en bra fråga som också är lite svår att besvara. Jag ska försöka mig på någon form av svar. Boken är skriven för anhöriga och de som står nära personer med ortorexi. Den är alltså inte skriven som en självhjälpsbok eller liknande. Boken gör ett försök att beskriva sjukdomen för de som vill försöka förstå. Jag ville, när jag skrev boken, göra vad …

Frågebloggen #2

 

 

 

Hur mår du Emelie-Lisa5_440nu?

 

…En fråga jag får nästan dagligen av olika människor som mailar, har läst boken eller hört om min historia. Det absolut vanligaste frågan, men också den fråga som är svårast att besvara. 

Jag har valt att döpa min bok till ”Jag är sjuk” av en anledning. Jag lever ett ganska normalt liv idag och tänker inte alltid på min ortorexi. Men det är en svår fråga att besvara. Vem är frisk? När …

Frågebloggen #1

Ni har fått skicka frågor till mig på lisa@jagarsjuk.se Frågorna besvaras fortlöpande i bloggen. Frågorna är ibland avpersonifierade och förkortade för att bevara allas integritet. Frågor och svar kommer att finnas under ”Frågebloggen”.

Jag känner igen min vän i din berättelse. Hon visar allt det du beskriver och jag har försökt att prata med henne men hon bara slår ifrån sig. Vad ska jag göra?

Jag får mycket mail och frågor om hur man ska bemöta sina anhöriga med ortorexi …

| © Lisa Jisei