Lisa Jisei

Det har spårat…

kvargSötsugna träningstrendsföljare har fått en ny söt smak på det kvarg som blivit livsviktigt, med smak av enegridryck. Nu finns söt kvarg (givetvis utan socker) med koffein. Sicken tur… Då behöver man ju inte äta något mer alls, allt man behöver i en enda liten burk. Protein, koffein och en syntetsmak som gör att vi kan säga att vi faktiskt tycker om det på riktigt.

– Jag gillar inte kvarg!

– Jo! har du inte sett att den kommit i chokladsmak? Helt utan socker!

Astronautmat för träningshetsare på burk. Är det så dålig tillgång på koffein nu att det ses som en tjänst att slänga ner det i en produkt vi ändå missbrukar? Toppen. Tänker på mina egna mest hetsiga perioder som har en dimma av proteinberikade produkter och koffein över sig:

”Jag hade alltid min vattenflaska fylld med antingen brusvärktabletter, eller energidryck med noll kalorier. Jag drack oändligt många koppar kaffe om dagen, energidryck och cola light. Jag köpte koffein-tabletter som jag hade i fickorna och knaprade i mig när jag höll på att tappa stinget.”

Ur Jag är sjuk

Något är mycket märkligt. Kvarg med uppiggande effekt… När ska den ens ätas? Proteinhetsen brukar ju sådär lite typiskt ligga efter träningen och uppiggningen före. En uppiggning för att orka träna när kroppen egentligen är för trött. Men det kanske inte är så noga i hetsvärlden. Tryck ner allt du vill i dig i en burk, med så få kalorier som möjligt, inte ett spår av kolhydrater, ös på syntetsmak och -BAM! En ”hälsosam” produkt. För vem bryr sig så länge man kan träna hårt och få i sig så lite mat att magrutorna syns. Något är skevt. Mitt facebookflöde är lika fullt med kvargburkar i olika smaker som med #cleaneating. Kvarg med koffein och chokladsmak kan väl knappast räknas som cleant, eller?

Jag fortsätter handlingen och kanske jag sträcker mig så långt att jag köper lite kolhydrater innehållande kalorier. För, inte vet jag, men det kanske kan vara klokt att fylla på med energi, istället för att proppa uppiggande ickeenergi till kroppar som inte orkar? Jag går förbi kvarghyllan (tränings-godishyllan) och tänker på Kenny Dahlström i Body radio. Jag går raka vägen till kycklingen och köper en stor. Protein, utan chokladsmak. 

Spåra från din sida.

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei