Lisa Jisei

Boken i min hand!

Boken i min handOj! Märkligt! Sitter vid köksbordet och håller min bok i min hand. För ungefär ett år sedan satt vi vid köksbordet hemma och tog beslutet att ge ut en bok om min sjukdom. Kanske ett lite naivt beslut eftersom vi inte visste vad det skulle innebära för oss. Jag visste inte hur det skulle kännas att gå igenom dagarna igen, behöva minnas och återberätta. Jag visste heller inte hur det skulle kännas att andra skulle läsa och få veta om mycket av det som tidigare var hemligt. Men jag bestämde mig ändå för att stå upp för mig och min historia, både vara ärlig och rak, sårbar och svag samtidigt. Det skulle visa sig att ge ut en bok krävde hårt jobb, tålamod, envishet och en hel del mod.

Med hjälp av musik från dåtiden i hörlurarna sena kvällar, tårar och minnen som slog tillbaka skrev jag tillslut klart de sista raderna. Skriv-spellistan på Spotify som använts föratt locka tillbaka minnet har spelats den allra sista gången. Nu är boken färdig och jag håller det första tryckta exemplaret i min hand. En bok som mina anhöriga nu först ska få läsa för att sedan sprida vidare till alla er därute. En viktig bok, inte bara för mig utan för många lika mig.

Mitt mål har varit att ge oss en röst och låta den rösten höras högt. Till alla er som vill försöka förstå hur det är att leva med ortorexi. Min blogg kommer att följa resan framåt, berätta det jag ofta tänker men sällan vågar säga. Nu vågar jag. Jag hoppas att ni följer med.

Bevaka boken på bl.a. CDON och på Adlibris.

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei