Lisa Jisei

Blev du inte hungrig?

Det här är också en fråga många ställer och också här är det många som ser det som något de skulle vilja kunna, dämpa sin hunger. Många säger också att de aldrig hade kunnat bli ortorektiker, ”Jag måste äta jämt annars fungerar inte jag”. Jag hade nog sagt precis samma sak som de innan jag blev sjuk. Ingen fungerar utan mat, inte jag heller. Man ska inte fungera utan mat och man ska känna av sin hunger och reagera på den. Men när jag var sjuk hade jag inget intresse eller respekt för min kropps signaler. Det handlade nog inte om självkontroll utan om hat. Jag hatade min kropp och ville inte för något i världen belöna den genom att svara på kroppens signaler till mig. Självklart blev även jag hungrig, men tillslut slutade jag uppfatta de signalerna, de blev ointressanta. Jag kunde ignorera min kropps alla signaler för att jag var sjuk och det var också därför jag höll på att dö.

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei