Lisa Jisei

Att träna inför någon är mer intimt än att vara naken

träna med någpnI förbifarten slänger en vän ur sig att hon sprungit tillsammans med sin pojkvän. Jag håller på att sätta i halsen. Springa tillsammans med någon!? Jag blir helt stum. För det finns inte, att springa spåret bredvid någon jag känner är mer intimt än att stå naken på stranden, att vara hos gynekologen eller att gå till jobbet i underkläder. Jag skulle aldrig springa med någon jag känner, aldrig. Löpningen för mig är intim och väldigt privat. Det händer att jag springer förbi någon bekant emellanåt. Oftast tittar jag ner eller försöker vika av vägen innan. Jag känner mig naken. När dansklassen jag just nu går på innehåller situps så låtsas jag. Jag gör samma rörelser som de andra. Men för att låta min hjärna gå in i ett fokuserat träningsläge måste jag vara ensam. Ensam eller i alla fall köra mitt eget pass. På gymmet när jag är bredvid andra växlar jag mellan maskinerna så att jag hamnar i ofas med alla andra. Jag tränar men låter ingen annan vara med. Att träna ett gruppass är uteslutet. Jag har provat. Spinning är möjligt eftersom alla är ganska fokuserade på sig själva och det ofta är ganska mörkt i lokalen. Men att köra ett corepass, styrkepass eller något annat i grupp skulle aldrig falla mig in. Att springa bredvid någon jag känner måste vara höjden av intimitet, tanken får mig att vilja kräkas. Att springa med en vän… Att springa tillsammans med någon över huvud taget… Märkliga tanke. Jag drar ner mössan över ögonen och beger mig mot spåret i ensamhet.

Spåra från din sida.

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei