Lisa Jisei

Att skriva blogg är inte som att skriva dagbok

artikelPetra Månström lyfter i sin föredömliga blogg hennes syn på bloggandet. Om att gå ifrån att ge en putsad bild av sig själv till en mer ärlig och kanske inte lika fin bild av sig själv. Jag känner igen det Petra skriver.

I veckans ekuriren- bilaga Extra fick jag möjligheten att skriva lite kort om bloggandet. Bloggen är viktig för mig, det är viktigt att det finns en blogg som kan skapa igenkänning. Men alla känner inte igen sig, tur är väl det! För skulle alla känna igen sig i min blogg skulle världen vara proppfull med ortorektiker.

Att skriva blogg är för mig inte som att skriva dagbok, som artikelns titel är. En dagbok är privat, min blogg är offentlig. Jag skriver medvetet om de delar av mitt liv där min sjukdom lyser igenom. Ibland får jag, precis som Petra, höra att jag är för negativ. Man vill att jag ska skriva om segrar och glädjeämnen. För jag skriver inte om när jag är på cykelutflykt med mina barn, när jag sitter hemma hos en vän och blir alldeles varm av vänskap eller om när jag vaknar och känner mig i balans. Men det finns också i mitt liv, i den del som är privat. Min blogg speglar sjukdomen.

Jag vet inte hur man skulle göra en blogg riktigt bra. En blogg som får med sig en stor massa, som samtidigt engagerar och skapar kraft. Då skulle jag nog behöva polera ytan. Men det är just vad jag inte vill.

För jag är obalanserad. Jag vill att min blogg ska spegla mig, den jag är och det jag kämpar med. Det är viktigt. Min blogg är nog inte en bred blogg som tilltalar alla. Men den finns för de som vill lära sig mer om ortorexi. Den är till er som känner igen er, som har anhöriga som kämpar på samma sätt och till er som vill försöka förstå. Om bloggen kan skapa en ”aha” känsla för någon ortorektiker där ute, om någon genom bloggen förstår att de kämpar med samma sjukdom som jag. Då är jag i hamn. 

Spåra från din sida.

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei