Lisa Jisei

Att ha en vän som…

kit– Gömmer sig i en buske för att osedd kunna möta upp mig på min rast

-Lämnar en blomma på min trapp.

-Opåtalat ringer mig i exakt samma sekund som jag ringer henne, och båda kommer till telefonsvararen.

-Hör av sig med små korta ord även när livet stressar på

-Är helt och totalt lojal.

Det handlar nog väldigt lite om tur, lite om att hitta rätt person. Snarare handlar det nog om att båda vill göra jobbet. Att man är två i en relation som tar ansvar både för sig själva och för varandra. Att man är två som tränger sig på och frågar mer än vad som är bekvämt. Att man är två som är på riktigt intresserade, både när livet rullar på och när det är uppförsbacke. Det var ett långt arbete att komma hit, till stunden när vi ringer varandra i samma sekund.

När andra blir obekväma för att jag drar mig undan, bankar hon på. När andra pratar med varandra och antar kommer hon och frågar helt rakt och utan konstigheter. När hon undrar så frågar hon, när jag undrar frågar jag. Det är så enkelt och självklart. Att inte förinta sig för varandra. Men att se, undra, fråga, backa upp, konfrontera och finnas kvar i det som händer efteråt.

Kit de Luca- du är en pärla! En obekväm, frustrerande, kärleksfull och kravfylld och kravlös vän – utan jeansjacka.  

Spåra från din sida.

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei