Lisa Jisei

Att göra det man måste, är att göra det man vill

att göra det jag måste

En skön lugn söndag med ett sånt frasigt väder att hela kroppen känner suget efter löpning. Det är något speciellt att känna känslan av att vilja, ha suget av att få känna den frostiga luften i lungorna och isen som krasar under fötterna. Känna suget av att vilja, inte behöva. Känna lusten och inte kravet. Det är i såna stunder jag märker att det kan vara dags att gå igenom låtlistan i telefonen. För det är klart… Beatig musik med texter som handlar om att ta i hårt, puscha sig och om ett ökat tempo har effekt. Säkert ibland ett snabbare löppass men också en ganska stressad hjärna som känner otillräckligheten väl hemma på tröskeln. Tidigare har jag älskat att träna till musik som trycker till mig och samtidigt ger fart. Men när solen skiner genom en kall och klar luft känns det helt fel. För den här löprundan handlar om allt utom krav. Låtar med texter som:

”What you gonna do with that big fat butt, wiggle wiggle wiggle”  försvinner lika fort som texter med ”Faster, harder”.

In åker istället glad och lite töntig musik som mer gör att jag skuttar fram över isen.

Amazing

Just idag är jag stark

Och såklart…

Vingar för pengarna-

”För att göra det man måste, är att göra det man vill”

En söndag utan krav. Mitt enda måste idag är att göra det jag vill. 

Spåra från din sida.

Läs ett smakprov av boken på smakprov.se


| © Lisa Jisei